Klíčové slovo „vejce“

Chcete mít letos na Velikonoce vajíčka barvená přírodou? Víme, na co si dát pozor

Velikonoce by bez barevných vajíček snad ani nemohly být. Jejich žlutá, červená, zelená, a dokonce i modrá barva přitom nemusí pocházet ze speciálních barvících směsí, jejichž složení je rok co rok předmětem živých diskuzí. Přírodní alternativy se pak vedle se vedle konkurentů poznamenaných nějakým tím škaredým éčkem na obale jeví jako jasná volba. Než po nich sáhnete, mrkněte s námi na jejich úskalí.

Odborníci mění názor. Jezte vejce, jsou zdravá

Ti, kdo mají vysoký cholesterol, měli by ze stravy vyřadit vejce. Jedná se o nezdravou potravinu. Toto doporučení se během let změnilo a odborníci dnes vejce doporučují jako součást zdravé stravy i při redukčních dietách. Jezte vejce každý den.

Jak připravit dokonalé ztracené vejce k snídani, do polévky či do salátu

Ať už ho použijete do polévky nebo jako součást snídaňového menu, správně připravené „ztracené vejce“ si oblíbí snad každý milovník tekutého žloutku. Ovšem připravit tento oblíbený pokrm je někdy, jak se říká, vyšší dívčí.

Zjistěte jak si jednoduše ověřit čerstvost vajec a při jaké míře je jejich konzumace zdravá a kdy už škodí

Snídáte rádi vaječnou omeletu, hemenex nebo jiné vaječné pochoutky? Zjistěte, zda svému tělu prospíváte či naopak a ověřte si čerstvost vašich kupovaných vajec rychle a snadno.