Vaření
Steak připravíte chutně i doma. Vysoká kuchařská škola není třeba
Přípravě steaku se mnozí doma vyhýbají v obavách, že se jim nepodaří kvalitní kus masa připravit stejně, jako ve vyhlášené restauraci. Pokud si osvojíte pár pravidel, bude se vám domácí příprava steaku dařit. Poradíme vám s přípravou steaku doma i s recepty na steakové omáčky.
Dresinky a zálivky: Dodejte svým salátům skvělou chuť
Saláty jsou zdravou a osvěžující součástí naší stravy. Nabízejí širokou škálu vitamínů, minerálů a vlákniny, které jsou pro naše tělo nezbytné. Nicméně, abychom v plné míře ocenili chuť a texturu jednotlivých ingrediencí, je klíčové přidat k salátům různé dresinky a zálivky. Ať už si vyberete klasické recepty nebo si vyzkoušíte něco originálního, používání dresinků a zálivek přináší řadu výhod, které nemůžeme ignorovat.
Už zase nechce ven. Jak správně vybrat formu na pečení?
Bábovka, která nejde vyklopit, špatně nakynuté české buchty nebo chléb, který se při vytáhnutí z formy láme. Na vině nemusí být recept nebo pečící trouba. Někdy je to špatně zvolenou formou. Poradíme vám, jak vybrat formu na pečení i které materiály pečících forem vám přípravu usnadní.
Suchá a bez chuti? Už nikdy. Šťavnaté recepty z kuřecích prsou
Kuřecí maso je oblíbené a kuřecí prsa se doporučují jako lehce stravitelný pokrm s minimem tuku a velkým množstvím bílkovin. Prozradíme vám recepty na šťavnatá kuřecí prsa, inspirovat se můžete indickou nebo asijskou kuchyní.
Sladká rozmanitost: Velký přehled různých druhů cukrů
Ačkoliv nepatří zrovna k nejzdravějším ingrediencím, velká spousta receptů se bez něj zkrátka neobejde. A není třeba si ho úplně odpírat, stačí volit rozumnou míru a s konzumací to nepřehánět. Vydejte se s námi na sladkou cestu za různými druhy cukrů. Liší se od sebe složením, chutí i využitím v kuchyni.