Vaření
Připravte si domácí müsli. Zdravé, levné a vždy při ruce
Müsli je synonymem zdravé snídaně, bohužel v obchodech můžete snadno sáhnout vedle a snídat produkt plný cukru, stabilizátorů a umělých dochucovadel. Jistě vás potěší zpráva, že si zásobu výborného müsli můžete připravit doma. Přinášíme tipy a recepty na domácí müsli.
Jak připravit zeleninu i pro zapřisáhlé odpůrce? Hoďte ji na plech!
Vydejte se na exkurz do světa pečené zeleniny. Během pečení získá úplně novou chuťovou dimenzi a často osloví i zapřisáhlé odpůrce zeleninových jídel. Její příprava je navíc až neuvěřitelně jednoduchá a rázem tak získáte zdravou, chutnou a křupavou přílohu.
Proplachujte, restujte, nemíchejte. Jak správně vařit rýži
Uvařit rýži se zdá na první pohled jako jednoduchý úkol. Přesto mnozí opakují stále stejné chyby. Výsledkem je tvrdá nebo rozvařená rýže. Není nutné mít rýžovar, pokud se naučíte rýži správně připravovat. Poradíme vám i pár osvědčených receptů s rýží.
Všestranná cizrna: Doplní bílkoviny, podpoří trávení a zažene hlad
V našich končinách patří mezi luštěninami spíše k těm méně známým a používaným. Přesto má strávníkům rozhodně co nabídnout! Podobně jako čočka či fazole je plná vlákniny a kvalitních rostlinných bílkovin. Navíc příjemně překvapí oříškovo-máslovou chutí a v kuchyni ji využijete na stovky různých způsobů.
Léčivka z Himalájí stará 5 tisíc let, rebarbora. Jak ji využít v kuchyni?
Rebarboru si můžete vychutnat mnohem dříve než ostatní druhy ovoce a zeleniny ze zahrádky. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálních látek, koláčům a dezertům propůjčuje nezaměnitelnou sladce-kyselou chuť. Jak využít rebarboru v kuchyni? Poradíme vám.