Vaření
Tajemství výroby palačinek: Jak na geniální placku z pánve
Vláčná, tenká a chutná placka patří k oblíbeným dobrotám, kterou milují nejen děti. Palačinky můžete připravit v nekonečném množství variací, a proto nikdy neomrzí. Naučte se je dělat jako opravdový šéfkuchař.
Na kompost nebo do kuchyně? Dejte šanci zeleným rajčatům
První mrazíky se mohou objevit náhle a během okamžiku poničit poslední úrodu rajčat na zahrádce. Co ale s ještě nedozrálými zelenými rajčaty? Prozradíme, jak s nimi šikovně naložit.
Ovocná kůže: Úctyhodná dávka vitamínů stočená do ruličky
Pokud nevíte, co s přebytečnou úrodou ze zahrádky, pusťte se do výroby ovocné kůže. Vytvoříte ji takřka z jakéhokoliv ovoce a v nekonečném množství kombinací. Rázem tak získáte lahodnou, energetickou a zdravou svačinku do školy, práce nebo třeba na výlet.
Nemusí to být jen kečup: Jak zpracovat úrodu rajčat
S blížícím se podzimem nastal nejvyšší čas otrhat poslední rajčatovou nadílku, která ještě zdobí keříky. Po sklizni ale nevydrží rajčata v perfektní kondici příliš dlouho. Jestliže je nestihnete sníst všechny, můžete je nasušit, proměnit v lahodnou omáčku nebo dokonce džem.
Dobroty z krabičky: Hravé, zdravé i chutné svačiny do školy
Se začátkem školního roku přibyl úkol i rodičům, a to chystání školních svačin. Zatímco starší děti se už dost možná zvládnou obstarat samy, těm mladším je třeba svačinu do školy nachystat. Ideálně takovou, která neskončí v koši, dobře zasytí a dodá vitamíny i energii.