Vaření

Oregano: Voňavá bylinka do kuchyně i pro zdraví

Italové ho milují. A jeho kouzlu snadno propadnete i vy. Připravte si z oregana třeba rajčatovou omáčku, pesto nebo salát. Prozradíme také, s jakými zdravotními neduhy dokáže zatočit, a jak si vyrobit vlastní oreganový olej.

17.5.2023

Zakousněte se do zdraví: Jak zpracovat pampelišku od květů až po kořen

Jarní přírodu zdobí žlutými hvězdami, které září do dálky. Pampeliška je takřka všude kolem nás, přesto ji často přehlížíme. A je to veliká škoda. Ukrývá totiž cenné látky, po kterých nejen naše játra zoufale touží. Naučte se využít pampelišku od půvabných květů až po kořen ukrytý pod zemí.

12.5.2023

Křupavé nebe na jazyku: Oslňte hosty domácími chipsy

Vyrobit vlastní bramborové chipsy trvá o něco déle než otevřít sáček s těmi kupovanými. Vynaložené úsilí se ale vyplatí. Naučte se připravovat bramborové chipsy v troubě, horkovzdušné fritéze, mikrovlnce i na pánvi.

3.5.2023

Jak na přírodní barvení jídel bez éček

Práškové a gelové potravinářské barvy dokážou vykouzlit paletu intenzivních odstínů, jejich složení ale nezřídka vzbuzuje rozpaky. Dobroty na talíři však můžete obarvit i šetrně a přírodní cestou. Prozradíme, jak dosáhnout krásných barev bez umělých přísad.

2.5.2023

Vyzkoušejte tajemství šéfkuchařů: Jak připravit nejchutnější strouhaný kokos

Stačí jediný krok navíc, který zabere sotva pár minut, a strouhaný kokos získá mnohem zajímavější vlastnosti. Zapomeňte na sypání strouhaného kokosu ze sáčku přímo do těsta. Prozradíme, jak probudit jeho skrytý potenciál.

30.4.2023