Vaření

Používáte alobal v kuchyni? Získejte z něj maximum!

Zatímco jedni na stříbrolesklou fólii z hliníku nedají dopustit, jiní v ní vidí nebezpečného nepřítele, kterého je třeba zapudit co nejdál od dveří kuchyně. Řeč je samozřejmě o alobalu. Ten se pro potravinářské účely vyrábí hned v několika tloušťkách a při správné aplikaci se z něho stává šikovný kuchyňský pomocník. Mrkněte s námi, jak na něj.

Čínská kuchyně má mnoho příchutí. Není to jen kung pao s nudlemi. Vyzkoušejte tradiční čínské pokrmy

Obliba čínských pokrmů nezná hranice zemí ani kontinentů. Čínská kuchyně se nebojí experimentů ani kontrastních chuťových kombinací. Zapomeňte na kung pao a vyzkoušejte méně známé pokrmy čínské kuchyně.

Vypěstujte si řeřichu v bytě snadno a rychle

Porce vitaminů a chutná ozdoba mnohých jídel v jednom, kterou si zamilují také děti – to je řeřicha. Navíc si ji můžete vypěstovat snadno a rychle na okenním parapetu. Stačí vám k tomu miska, vata a trochu vody.

Žlutavé zdraví z mezí a strání

Obtížný plevel, kterého se těžko zbavujeme na záhonku nebo nádherný materiál pro upletení věnečku? Či snad legrační bílý chomáček, co s oblibou rozfoukají děti po louce? Ne! Pampeliška je léčivá bylina a pomáhá proti řadě neduhů.

Pečené kuře jako od šefkuchaře. Jaké je tajemství křupavé kůrčičky?

Šup s kuřetem do pekáče, posypat grilovacím kořením, přiklopit a cvaknout teplotu na 180 °C. Proč se vám nedaří upéci šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou? Poradíme vám pár triků, díky kterým upečete dokonalou kuřecí pečínku.