Vaření

Návrat do školy: Zdravé svačinky

Začátek školního roku je tu a spoustu rodičů tak opět trápí otázka Co dám dětem k svačině? Vyzkoušejte 5 tipů, které vám vystačí na celý týden, a jsou navíc zdravé a rychlé!

14.11.2020

Zázračná tableta roste podél cest. Proč nezapomenout na sběr šípků

Je všude dostupný a procházíme kolem něj bez povšimnutí. Chyba! Šípek si zaslouží naši pozornost, spolu s rakytníkem je to nejbohatší zdroj vitaminu C. Pořiďte si účinný lék na nachlazení během jedné vycházky. Sběr šípků se vyplatí.

5 tipů, jak vybrat kvalitní olivový olej

Chcete si uvařit dobré italské jídlo nebo zkusit Francouzskou kuchyni? Pak se rozhodně bez olivového oleje se neobejdete. V obchodech najdete olivové oleje v různých cenových relacích, a proto je důležité vědět, čím se řídit při jeho výběru. Ten nejdražší nemusí být vždy nejkvalitnější.

30.10.2020

Kvasnice nepatří jen do buchet. Budete překvapeni, kde všude pomáhají

Mají nelibou vůni a chuť také neohromí. Přesto bychom kvasnicím měli najít trvalé místo v našem jídelníčku. Kostka živých organizmů upraví trávení a pomůže i s problematickou pletí. Přírodní lék za 3 koruny si brzy oblíbíte až uvidíte výsledky.

15.10.2020

Cibule a její vliv a účinky na naše zdraví

Cibule kuchyňská se řadí mezi cibulovou zeleninu a sice do čeledi amarylkovitých. Pochází nejspíše ze střední Asie. Cibuli znali již naši dávní prapředci, zmínky o ní pochází ze starověkého Egypta, Indie i Číny, rovněž se o ní dočtete v Bibli. Kromě soli byla vždy brána jako výborné koření a zejména se potom o ní hovořilo v souvislosti s přínosem pro lidské zdraví.