Vaření

Děravý sáček, co se hází do vroucí vody. Poznejte rýži

Rýže je s lidstvem už přes deset tisíc let a nasytí až čtvrtinu populace na planetě. Rýže je důležitá pro vysoký obsah sacharidů a v jídelníčku má nezastupitelné místo. Víte, jak rýži správně uvařit a skladovat?

Bylinky pro krásu zahrady i zdraví na talíři

Bylinky jsou všemocné rostlinky. Dokáží ozdobit zahrádku, talíř a mají blahodárný vliv na naše zdraví!

Hladká, polohrubá, hrubá. A dál? Druhů mouky jsou desítky

Českou kuchyni si bez mouky asi představíme jen těžko. Je jí však vytýkán vysoký obsah lepku a nízký obsah vlákniny. Cestou je nahrazení pšeničné mouky jiným typem. Jaké druhy mouky máme na výběr?

Jak na zdravé zahušťování

Není třeba vyhýbat se omáčkám a polévkám proto, abyste se vyhnuli zahušťování moukou. Stačí jen sáhnout po nejrůznějších alternativách nebo použít základní potraviny a pár triků. I bez jíšky chutná česká kuchyně skvěle.

Tipy na chutné, zdravé a vyvážené snídaně

Od toho, jaké ráno si uděláte, se bude odvíjet celý váš den.