Vaření
Kdy a jak začít s dětskými příkrmy?
Pokud jste se před pár měsíci stala novopečenou maminkou, přichází už pomalu doba, kdy začnete řešit příkrmy. Jak na to, aby dětem chutnaly? Kdy přesně začít? A co dětem dát? Vše důležité se dozvíte v dnešním článku.
Mikrovlnná trouba k vaření, zavařování i sterilizaci
Mikrovlnná trouba slouží k rychlému ohřevu potravin, ale můžete ji využít při řadě dalších činností. Kdy vám mikrovlnka usnadní práci a co vše je možné uvnitř připravit?
Nejlepší recepty na zeleninové a klasické polévky z celé ČR
Také jste jako malí slýchávali od rodičů nebo babičky při nedělním obědě větu „Polévka je grunt“ a museli ji dojíst i když to nebylo zrovna vaše oblíbené jídlo? Polévka byla dříve jídlem chudých a většinou se jednalo o jednoduché polévky z brambor či krup. Často to bylo také jediné jídlo, které rodina měla k dispozici i celý měsíc. Dnes už jsou recepty na polévky mnohem propracovanější a co rodina to jiná chuť.
Pohanka, jáhly a kroupy zoufale volají. Vraťte nás do jídelníčku
Jejich názvy jistě znáte, ale vybavíte si jejich chuť? Možná stěží. Pohanka, jáhly a kroupy se téměř vytratily z našeho jídelníčku. Všechny však splňují pravidla zdravé výživy a patří na náš stůl.
Kolik znáte druhů olejů pro vaření? A víte, jak je správně používat?
Kolik máte v kuchyni olejů? Jeden? Pak se ochuzujete o řadu chuťových variací i cenné látky obsažené v různých druzích stolních olejů. Jaké druhy olejů je vhodné mít ve spíži a k čemu konkrétní druh využít? Poradíme vám.