Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Rychlý, barevný, chutný a připravený i za studena. Vsaďte na obědový salát
Nedostatek času na vaření, nemožnost ohřát si oběd na cestách, touha po něčem lehčím během dne nebo odhodlání stravovat se zdravě. Je mnoho důvodů, proč se rozhodnout čas od času nahradit teplé jídlo salátem. Jaká jsou pravidla pro přípravu a co by měl obědový salát splňovat? Prozradíme, jak proměnit salát v plnohodnotné jídlo.
Ořechová másla: domácí výroba a nejlepší využití
Ořechová másla jsou lahodnou pochoutkou, kterou si oblíbilo mnoho lidí po celém světě. Jsou bohatá na výživné látky a zároveň poskytují neodolatelnou chuťovou explozi. A co je nejlepší, můžete si je vyrobit sami doma! V tomto článku se podíváme na to, jak připravit ořechová másla v pohodlí vaší kuchyně a jak je co nejlépe využít.
Recepty z jednoho pekáče. Dobroty s minimem nádobí
Zapečená jídla se těší velké oblibě, zvlášť pro křupavou kůrčičku. Oceníte i snadnou a obvykle rychlou přípravu, stejně jako skutečnost, že minimalizujete nádobí pro přípravu. Určitě máte rádi zapékané těstoviny nebo zapékané brambory na mnoho způsobů, přinášíme další tipy na jídla pro celou rodinu, která připravíte na jednom pekáči.
Květák: Zázračná zelenina, která je úspěšná v boji proti rakovině
Květák je s námi stovky let a patří mezi nejzdravější druhy zeleniny. Má nespočet benefitů pro zdraví, můžete jej proměnit v polévku, chuťovku, svačinku, hlavní chod nebo přidat do salátů. Škoda že někteří znají květák jen ve smažené podobě, a navíc si jej z důvodu pracnosti, jakým je obalování, ani nepřipraví. Vařte s květákem častěji.
Měsíček lékařský: Jídlu dodá šmrnc, pokožku pohladí
Jeho výrazné květy zdobí nejednu okrasnou zahrádku. Ale měsíček není jen dekorativní květinou, patří také mezi tradiční léčivé rostliny. A neztratí se dokonce ani v kuchyni, kde šlape na paty slavnému šafránu.