Česnečka se šunkou, vejcem a sýrem

Výborná polévka, která díky volskému oku nahradí klasickou večeři. Zachutná k obědu i jako snídaně po náročnější noci.

Reklama

Ingredience

Do hotové polévky

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a dáme mouku, přidáme sladkou papriku, zpěníme a zalijeme vodou.
2.
Dobře promícháme a dáme brambory. Vaříme do změknutí brambor, občas promícháme.
3.
Připravíme si volská oka, podle aktuálního počtu servírovaných porcí. Rozehřejeme na pánvi sádlo a rozklepneme vajíčko. Volské oko připravujte jen krátce, střed musí být tekutý.
4.
Až jsou brambory uvařené, prolisujeme česnek a promneme v dlaních hrst majoránky. Ochutíme solí a pepřem. Vaříme jen krátce.
5.
Do talíře dáme volské oko a zalijeme horkou polévkou. Každou porci posypeme sýrem a nakrájenou šunkou. Ozdobíme krutony.

Od: Ráďa 78, 7.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
311.46 kcal
Protein
13.53 g
Sacharidy
z toho cukr
25.73 g
1.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.04 g
4.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama