Česnečka se šunkou, vejcem a sýrem
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná polévka, která díky volskému oku nahradí klasickou večeři. Zachutná k obědu i jako snídaně po náročnější noci.
Reklama
Ingredience
Do hotové polévky
Postup přípravy
1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a dáme mouku, přidáme sladkou papriku, zpěníme a zalijeme vodou.
2.
Dobře promícháme a dáme brambory. Vaříme do změknutí brambor, občas promícháme.
3.
Připravíme si volská oka, podle aktuálního počtu servírovaných porcí. Rozehřejeme na pánvi sádlo a rozklepneme vajíčko. Volské oko připravujte jen krátce, střed musí být tekutý.
4.
Až jsou brambory uvařené, prolisujeme česnek a promneme v dlaních hrst majoránky. Ochutíme solí a pepřem. Vaříme jen krátce.
5.
Do talíře dáme volské oko a zalijeme horkou polévkou. Každou porci posypeme sýrem a nakrájenou šunkou. Ozdobíme krutony.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
311.46 kcal |
Protein |
13.53 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.73 g
1.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.04 g
4.76 g
|
Reklama
Reklama