Česnečka
- Přidat foto
-
Reklama
Česnečka je polévka, která nejen zahřeje, ale také pomůže, pokud to přeženeme s alkoholem. Je to ideální „vyprošťovák“. Příprava je navíc tak rychlá, že na ni ani dlouho nemusíte čekat, jen je potřeba mít doma pár ingrediencí jako je česnek, brambory a vajíčko.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si rozehřejeme máslo v hrnci a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku.
2.
Zatím si nakrájíme na kousky brambory – ideálně na menší kousky, aby se vařily kratší dobu a zalijeme hovězím bujónem (voda + bujón).
3.
Přidáme sůl, pepř,nové koření a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
4.
Oloupeme si česnek (my dáváme celou hlavu) a stroužky česneku do polévky rozmačkáme.
5.
Nakonec přidáme vejce. Nejprve ho rozmícháme v hrníčku a nalijeme do polévky a majoránku.
6.
Dochutíme, pokud je potřeba solí i pepřem a je hotovo. Přejeme dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
365.50 kcal |
Protein |
8.72 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
62.38 g
4.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.32 g
3.80 g
|
Reklama
Reklama