Bešamelová česnečka
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělá polévka s jemnou chutí česneku. Za výbornou chutí stojí i dobře připravený vývar. Určitě nezapomínejte na krutony a sýr.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Máslo rozehřejeme a přidáme mouku. Zpěníme a zalijeme mlékem. Hustou kaši dobře rozmícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme vývar. Množství vývaru regulujte podle požadované hustoty polévky. Dobře promíchejte, základ musí být úplně hladký.
2.
Přidejte na kostičky nakrájené brambory a prolisovaný česnek. Povařte do změknutí brambor.
3.
Nakonec rozetřete majoránku a nechejte chvíli povařit. Dochuťte solí a pepřem.
4.
Před servírováním přidejte sýr a krutony.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
178.15 kcal |
Protein |
6.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.05 g
2.49 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.68 g
4.75 g
|
Reklama
Reklama