Česnečka z pečeného česneku
- Přidat foto
-
Reklama
Na česnečce není nic náročného, ale už jste zkoušeli česnek nejdříve upéct, než dáte vařit ? Nemá chybu. Česnečka je výrazná, ale zároveň jemná. Lahoda 🙂
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vezmeme si hlavičku česneku a shora trochu seřízneme, rozpálíme troubu na 180°C a pečeme cca 20 minut. Pro lepší efekt můžeme zabalit i do alobalu, ale já to neudělala.
2.
Mezitím si najemno nakrájíme cibulku a brambory na kostičky.
3.
Až se nám česnek upeče, začneme smažit cibulku na oleji.
4.
Poté přidáme brambory a zalijeme vývarem.
5.
Česnek necháme chvilku vychladnout, mezitím nakrájíme starý chleba na kostičky pokapeme olejem a šoupneme do trouby cca na 5 až 10 minut, podle toho, jak chcete křupavé 🙂
6.
Vrátíme se k česneku. Ten jde po upečení nádherně loupat.
7.
Prolisujeme do polévky, osolíme a opepříme, přidáme majoránku.
8.
Teď už jen necháme cca 20 minut vařit, dokud nejsou brambory měkké.
9.
Servírujeme s krutónky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
408.49 kcal |
Protein |
11.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
80.18 g
7.63 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.24 g
0.33 g
|
Reklama
Reklama