Klasické zeleninové lečo s opečenou uzeninou
- Přidat foto
-
Reklama
Léto je obdobím, mimo jiné, červených, voňavých rajčátek a křupavých, šťavnatých paprik. Připravte si z nich na oběd či večeři třeba právě lečo. Je to jednoduchý a chutný, letní pokrm.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Jako příloha
-
- nebo
- nebo
Postup přípravy
1.
Papriky zbavíme stopek a semínek, z rajčat odkrojíme bubáčky, spaříme je a sloupneme.
2.
Na oleji či sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájenou uzeninu a chvíli restujeme. Papriky pokrájené na proužky vložíme k uzenině s cibulí a dále restujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata a zakryté dusíme do odpaření tekutiny.
3.
Osolíme, opepříme. V hrnečku si rozšleháme vejce, vlijeme k zelenině, promícháme a povaříme do požadované konzistence.
4.
Podáváme s čerstvým tmavým pečivem. Kdo má rád, může servírovat s vařenými brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 25 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
326.05 kcal |
Protein |
14.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
48.98 g
9.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.71 g
3.07 g
|
Reklama
Reklama