Kefírové lívance
- Přidat foto
-
Reklama
Lívance milujeme na všechny možné způsoby a také tyto kefírové jsou jednoduché, rychlé a vynikající.
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
-
- nebo
Na smažení
Postup přípravy
1.
Kefír, cukr a vejce šlehejte metličkou tak, aby se suroviny spojily. Do prosáté mouky přidejte sůl a jedlou sodu, a smíchejte s rozšlehanými vejci s kefírem.
2.
Vznikne nám hladké těsto polotekuté konzistence. Na lívanečníku či klasické pánvi rozpálíme malé množství oleje nebo je pouze olejem vytřeme. Smažíme dozlatova.
3.
Hotové lívanečky zdobíme dle chuti. Můžeme promazat natunetou, což je zdravá varianta nutelly nebo marmeládou, navrch přidáme tvaroh, ovoce a zastříkneme datlovým sirupem. Ve zdobení lívanečků se fantazii a chuti meze nekladou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
417.82 kcal |
Protein |
22.34 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
63.75 g
16.26 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.18 g
3.39 g
|
Reklama
Reklama