Nadýchané lívance

Lívance bych mohla dělat neustále, zbožňuje je celá rodina, od kefírových, jablečných, banánových až po třeba tyto nadýchané.

Reklama

Ingredience

na zdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bílek oddělíme od žloutku a ušleháme z něj sníh. Žloutek umícháme s cukrem a rozmícháme v mléce. Hladkou mouku s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka se žloutkem.
2.
Pokud by se nám zdálo těsto moc husté, přidáme malinko mléka. Poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.
3.
Lívance smažíme buď nasucho nebo na trošce oleje. Zdobíme zakysanou smetanou, jahodami, hroznovým vínem, plátky kokosu, datlovým sirupem, ale fantazii se meze nekladou.

Od: Šárka75, 30.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
223.05 kcal
Protein
6.09 g
Sacharidy
z toho cukr
33.77 g
10.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.58 g
2.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama