Pohankové lívance s tvarohovým přelivem

Lívance si můžete připravovat z různých druhů mouky, třeba i z pohankové, nebojte se toho.

Reklama

Ingredience

tvarohový přeliv

na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce si rozšleháme s mlékem a cukrem, potom vmícháme mouku. Těsto necháme alespoň 10 minut odstát.
2.
Poté přidáme ve lžíci mouky rozmíchanou lžičku kypřícího prášku a na malém množství oleje smažíme lívanečky.
3.
Tvarohový přeliv si připravíme jednoduše z tvarohu, který si vyšleháme s mlékem a vanilkovým cukrem.
4.
Hotové lívanečky promažeme oříškovým máslem nebo tvarohem. Navrstvíme na sebe a zalijeme tvarohovým přelivem.
5.
Zdobíme ovocem, v tomto případě kousky broskví a borůvkami a datlovým sirupem či oříškovým máslem. Záleží na vaší chuti.

Od: Šárka75, 2.10.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
426.89 kcal
Protein
17.39 g
Sacharidy
z toho cukr
51.38 g
42.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.44 g
4.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama