Kapustová polévka s vařeným vejcem
- Přidat foto
-
Reklama
Kapustová polévka trochu jinak, než ji většina z nás zná. Kapustovou polévku nezahušťuji a nepřidávám brambory. Používám místo těchto surovin tavený sýr a vařené vejce. Polévka má opravdovou chuť kapusty a je velmi jemná.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rozehřejeme si v hrnci sádlo a opečeme cibulku na kostičky společně s klobásou na kostičky. Necháme opéct do zlatova.
2.
Kapustu si nakrájíme na nudličky a přidáme do hrnce. Chvíli orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
3.
Osolíme, opepříme, přidáme vegetu a necháme vařit asi 15 minut.
4.
Přidáme do polévky tavený sýr, necháme rozpustit, odstavíme z ohně a prolisujeme česnek.
5.
Při servírování vložíme vařené vejce a kdo má rád může vařené brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
405.58 kcal |
Protein |
19.35 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.84 g
4.19 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.05 g
11.40 g
|
Reklama
Reklama