Kapustová polévka

Výborná polévka připravená na krémovém základu. Můžete rozmixovat tyčovým mixérem na hladkou konzistenci a cizrnu vmíchat nakonec. Hladký krém je oblíbený zejména u dětí. Pro dospělé je vhodnější nakrájet kapustu na tenké nudličky.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kapustu nakrájíme na menší nudličky, zalejeme vodou a dáme pod pokličku vařit s vegetou. Povaříme do změknutí.
2.
Ve vedlejším hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme mouku. Necháme probublat a mírně zhnědnout, stále mícháme. Zalejeme mlékem a rozmícháme do hladké směsi.
3.
Vmícháme změklou kapustu i s vodou. Nakonec přidáme cizrnu a můžeme dochutit solí a pepřem.

Od: Iva V, 3.6.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
88.08 kcal
Protein
3.58 g
Sacharidy
z toho cukr
6.67 g
2.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.52 g
1.59 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama