Kapustová polévka s vůní mrkve a celeru
- Přidat foto
-
Reklama
Samotná kapustová polévka málokoho ohromí svou chutí, avšak kombinace kapusty, mrkve, celeru, brambor a dalších surovin je dokonalou chutnou vitamínovou bombou, jenž si můžete dopřát po celý rok a především pak v jarním období, kdy vaše tělo potřebuje načerpat síly a energii.
Recept na tuto velmi hustou polévku s jistotou zachutná i vašim dětem, protože v ní neuvidí kousky žádné zeleniny, jelikož tato je v polévce rozmixovaná.
A jestliže se snažíte vyhýbat zahušťování moukou, nezoufejte. Tuto kapustovou polévku není nutné zahušťovat. Po rozmixování bude její konzistence ideální a zahuštění nebude třeba.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky.
2.
V hrnci si rozehřejeme máslo, ke kterému přidáme i trošku oleje, aby se nám zelenina nepřipalovala ke dnu hrnce. Jakmile je tuk rozpálený, přidáme na něj cibulku, kterou necháme zesklovatět. Následně přisypeme mrkev, celer, brambory a nakonec i kapustu. Vše zprudka osmažíme a poté zalijeme připraveným zeleninovým vývarem.
3.
Takto připravený základ polévky povaříme alespoň 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
4.
Poté hrnec odstavíme z plotny a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Následně polévku vrátíme zpět na sporák a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na úplný závěr do polévky přidáme i prolisovaný česnek. Podáváme s krutonky, případně kousky mrkve.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
265.87 kcal |
Protein |
8.13 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.83 g
5.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.46 g
4.28 g
|
Reklama
Reklama