Linecké cukroví s jogurtem

Klasické těsto na linecké cukroví můžete doplnit o bílý jogurt. Těsto bude měkčí a vláčnější, výsledné cukroví je křehké a chutné.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pokojovou teplotu musí mít i žloutky a jogurt. Smícháme dohromady s moukou, cukry a citronovou kůrou.
2.
Těsto vypracováváme ručně, dokud se všechny složky nespojí. Je třeba delší zpracování až vám vznikne kompaktní a nelepivé těsto.
3.
Kuličku těsta dáme do sáčku a necháme v lednici na několik hodin nejlépe do druhého dne.
4.
Před vykrajováním si těsto necháme v pokojové teplotě asi 1 hodinu. Rozválíme na plát silný asi 1 - 2 mm, podsypáváme moukou. Vykrajujeme tvary a pečeme na pečícím papíru na 180 stupňů asi 10 minut. Slepované tenčí, sušenky silnější.
5.
Necháme vychladnout, slepujeme marmeládou nebo ponecháme jako sušenku. Pocukrujeme.

Od: Iva V, 17.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
15 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
189.09 kcal
Protein
2.40 g
Sacharidy
z toho cukr
27.81 g
13.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.39 g
4.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama