Linecké cukroví s jogurtem
- Přidat foto
-
Reklama
Klasické těsto na linecké cukroví můžete doplnit o bílý jogurt. Těsto bude měkčí a vláčnější, výsledné cukroví je křehké a chutné.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pokojovou teplotu musí mít i žloutky a jogurt. Smícháme dohromady s moukou, cukry a citronovou kůrou.
2.
Těsto vypracováváme ručně, dokud se všechny složky nespojí. Je třeba delší zpracování až vám vznikne kompaktní a nelepivé těsto.
3.
Kuličku těsta dáme do sáčku a necháme v lednici na několik hodin nejlépe do druhého dne.
4.
Před vykrajováním si těsto necháme v pokojové teplotě asi 1 hodinu. Rozválíme na plát silný asi 1 - 2 mm, podsypáváme moukou. Vykrajujeme tvary a pečeme na pečícím papíru na 180 stupňů asi 10 minut. Slepované tenčí, sušenky silnější.
5.
Necháme vychladnout, slepujeme marmeládou nebo ponecháme jako sušenku. Pocukrujeme.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod příprava 15 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
189.09 kcal |
Protein |
2.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.81 g
13.46 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.39 g
4.51 g
|
Reklama
Reklama