Linecká kolečka 3-2-1

Na linecké těsto naleznete spoustu receptů. Tradiční recept vyznává poměr surovin 3 ku 2 ku 1. Vyzkoušeli jsme letos linecká kolečka podle tradiční receptury a jsou výborná. Poměr surovin je třeba dodržet, ale výsledné množství je na vás.

Reklama

Ingredience

Na potření

Na plechy

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Citron dobře umyjte a kůru nastrouhejte na jemném struhadle. V míse smíchejte se změklým máslem, cukrem a moukou. Přidejte žloutek.
2.
Důkladně propracujte, nejlépe rukou. Jakmile se těsto spojí ve váleček, uložte do lednice do sáčku nebo do uzavíratelné krabičky. Nechejte do druhého dne.
3.
Vytáhněte z lednice minimálně hodinu před zpracováním. Vyválejte plát tenký 1 mm a vykrajujte kolečka. Skládejte na sádlem vymazaný plech.
4.
Na plech skládejte vždy stejný tvar. Do druhé poloviny těsta vykrojte menším vykrajovátkem otvor.
5.
Pečte na 160 °C asi 10 minut. Hotové nechejte v krabici týden a poté slepujte marmeládou plný kus a kus s otvorem. Pokud byste slepovali hned, kolečka by se lámala.
6.
Cukrujte až před podáváním.

Od: Ráďa 78, 7.12.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
10 min vaření
2 hod celkem
Množství: 40 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
75.28 kcal
Protein
0.88 g
Sacharidy
z toho cukr
8.04 g
2.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.35 g
2.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama