Linecká kolečka 3-2-1
- Přidat foto
-
Reklama
Na linecké těsto naleznete spoustu receptů. Tradiční recept vyznává poměr surovin 3 ku 2 ku 1. Vyzkoušeli jsme letos linecká kolečka podle tradiční receptury a jsou výborná. Poměr surovin je třeba dodržet, ale výsledné množství je na vás.
Reklama
Ingredience
Na potření
Na plechy
Postup přípravy
1.
Citron dobře umyjte a kůru nastrouhejte na jemném struhadle. V míse smíchejte se změklým máslem, cukrem a moukou. Přidejte žloutek.
2.
Důkladně propracujte, nejlépe rukou. Jakmile se těsto spojí ve váleček, uložte do lednice do sáčku nebo do uzavíratelné krabičky. Nechejte do druhého dne.
3.
Vytáhněte z lednice minimálně hodinu před zpracováním. Vyválejte plát tenký 1 mm a vykrajujte kolečka. Skládejte na sádlem vymazaný plech.
4.
Na plech skládejte vždy stejný tvar. Do druhé poloviny těsta vykrojte menším vykrajovátkem otvor.
5.
Pečte na 160 °C asi 10 minut. Hotové nechejte v krabici týden a poté slepujte marmeládou plný kus a kus s otvorem. Pokud byste slepovali hned, kolečka by se lámala.
6.
Cukrujte až před podáváním.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod příprava 10 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 40 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
75.28 kcal |
Protein |
0.88 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.04 g
2.48 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.35 g
2.66 g
|
Reklama
Reklama