Linecké cukroví

Vánoční klasika. Tento recept je můj nejoblíbenější, po slepení marmeládou dokonale provlhne a je prostě bezkonkurenční.

Reklama

Ingredience

Na slepení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Prosejeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně promícháme.
2.
Následně přidáme máslo a žloutky s vejcem.
3.
Vše dohromady zpracujeme rukama, dokud nezískáme hladké kompaktní těsto, které drží v jednom kuse.
4.
Hotové těsto zabalíme do igelitového sáčku a necháme přes noc odpočinout v lednici.
5.
Na druhý den si těsto vyndáme z lednice asi 30 minut před tím, než začneme vykrajovat tvary, aby trochu povolilo a lépe se nám rozvalovalo.
6.
Vykrajujeme cca 3 mm vysoké tvary, pečeme v troubě na 180° 4-5 minut (opět záleží na síle vaší trouby). Cukroví by nemělo příliš zhnědnout, že máte upečeno poznáte podle mírně nahnědlého spodku.
7.
Po vychladnutí slepujeme marmeládou dle chuti, já doporučuji přímo lineckou směs od Hamé.

Od: Zuzana, 30.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
5 min vaření
10 hod celkem
Množství: 120 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
70.15 kcal
Protein
0.81 g
Sacharidy
z toho cukr
8.66 g
3.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.55 g
2.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama