Linecké z hery

Tradiční voňavé české cukroví, které nesmí chybět na vánočním nebo velikonočním stole. Při přípravě s herou těsto méně lepí. Chuťově je stejně vynikající jako máslová varianta.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve větší míse vše smícháme s nastrouhanou citrónovou kůrou. Poté směs přendáme na vál a vypracováváme na vále, dokud se všechny suroviny dokonale nespojí. Je třeba vypracovávat opravdu delší čas. Poté těsto necháme alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.
2.
Rozválíme na tenký plát. A vykrajujeme cukroví. Pečeme na plechu tak, abychom měli stejnou velikost jednotlivých tvarů.
3.
Skládáme na pečící papír a pečeme na 180 stupňů asi 10 minut.
4.
Hotové cukroví slepujeme marmeládou. Před podáváním pocukrujeme.

Od: Ráďa 78, 17.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 20 min příprava
10 min vaření
2 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
211.59 kcal
Protein
2.41 g
Sacharidy
z toho cukr
28.02 g
12.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.61 g
4.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama