Linecké s višňovou marmeládou
- Přidat foto
-
Reklama
Linecké cukroví je velmi oblíbené pro svou jednoduchost. Recept je dělaný z másla, a proto má vynikající chuť.
Reklama
Ingredience
Na slepování cukroví
Na posypání
Postup přípravy
1.
Do mísy si vložíme prosátou mouku, prosátý cukr, žloutek a na kousky nakrájené máslo. Promícháme a přendáme na vál.
2.
Na vále zpracujeme těsto rukama. Těsto musí být vláčné a nelepivé. Upravíme do válečku, dáme do sáčku a na hodinu necháme odležet v lednici.
3.
Po odležení si pomoučíme vál, těsto si rozdělíme na půl a první půlku opatrně rozválíme na tenký plát.
4.
Vykrajujeme různé tvary, které si skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Na slepování potřebujeme tvary do páru. Jeden díl plný a jeden s dírkou.
5.
Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 8-10 minut. Poté vytáhneme a necháme vychladnout.
6.
Spodní díl mažeme marmeládou, přiklopíme vrchní díl a pocukrujeme. Uložíme do chladna.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
2 hod příprava 10 min vaření 2 hod 10 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
104.93 kcal |
Protein |
1.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.38 g
3.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.98 g
3.68 g
|
Reklama
Reklama