Kávová srdíčka s máslovým krémem máčená v čokoládě a mletých oříšcích
- Přidat foto
-
Reklama
Tato kávová srdíčka doporučuji péct alespoň dva týdny před konzumací, potřebují více času na změknutí. A nemusíte je péct pouze na vánoce, ale třeba i na velikonoce či na jakoukoliv oslavu.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
na krém
na namáčení slepeného cukroví
na obalení
Postup přípravy
1.
Z uvedených surovin si zpracujeme těsto a necháme alespoň dvě hodiny v chladu odpočinout.
2.
Poté si vyválíme plát a vykrajujeme srdíčka.
3.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova.
4.
Slepujeme máslovým krémem, který si připravíme velmi jednoduše. Vyšleháme moučkový cukr s vaječným žloutkem a poté zašleháme změklé máslo.
5.
Slepené cukroví máčíme z poloviny v čokoládové polevě, kterou si připravíme ve vodní lázni z čokolády na vaření a Omegy. Nakonec čokoládovou polovinu obalíme v mletých oříšcích.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod příprava 30 min vaření 3 hod 30 min celkem |
Množství: | 45 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
139.30 kcal |
Protein |
1.35 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.60 g
5.75 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.17 g
5.47 g
|
Reklama
Reklama