Lilkový tatarák
- Přidat foto
-
Reklama
Tatarák z masa nebo lilku? Ať tak či tak, každého volba. Někdo miluje tatarák v pravém slova smyslu. Pořádná porce hovězího, topinky a černé pivo. Až na ty topinky a pivo, ta pravá bílkovina. Mám ale tip pro ty, kteří tuhle klasiku zkrátka do pusy nedají. Anebo jsou vegetariáni. Už jste slyšeli o „Lilkovém tataráku“? Pro nemilovníky masa může být vhodnou alternativou. Na víkend, ideální véča.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky cca 0,5 cm. Rozložíme je třeba na pečící plech a osolíme. Necháme je chvíli odpočinout, aby pustily vodu. Je to i způsob, kterým se lilek zbaví hořkosti a bude chutnější.
2.
Asi po půl hodince lilky opláchneme a vložíme je do uzavíratelné mísy, např. do jenského skla, zalijeme olivovým olejem a promícháme. Mísu zakryjeme a vložíme cca na hodinu do trouby na 150°C. Během pečení lilky alespoň jednou promícháme. Po této době lilek dobře změkne a my jej nakrájíme na co nejmenší kousky.
3.
Smícháme s kořením (paprika, pepř, můžeme použít i trochu worchesteru), rajčatovým protlakem nebo kečupem, na drobno nakrájenou cibulkou a do směsi zamícháme drobné kousky nakrájeného česneku (česnek případně můžete vynechat a natřít na topinky).
4.
Vše velmi dobře promícháme. Nebojme se vidličkou směs pěkně spojit. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem, a dáme vychladit do lednice.
5.
Tatarák servírujeme vychlazený s oblíbeným pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Evánek |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
290.07 kcal |
Protein |
4.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.38 g
14.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.09 g
2.96 g
|
Reklama
Reklama