Cuketový tatarák

Cuketový tatarák je skvělá bezmasá alternativa ke klasickému tataráku. Tato lehká a chutná vegetariánská verze kombinuje nastrouhanou cuketu, mrkev a ořechy s výraznou chutí česneku, hořčice a worcesterové omáčky. Hodí se jako zdravý předkrm nebo lehké občerstvení, které můžete podávat na opečeném pečivu.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli do sklovata.
2.
Přidáme nastrouhanou a vyždímanou cuketu, osmahneme ji, dokud nepustí vodu a lehce nezměkne. Poté necháme směs vychladnout.
3.
Do vychladlé cuketové směsi přidáme nastrouhanou mrkev, kečup, hořčici, česnek, mleté ořechy a worcester omáčku.
4.
Ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou podle chuti. Vše dobře promícháme a necháme chvíli odležet v lednici, aby se chutě propojily.
5.
Podáváme na topinkách nebo s pečivem jako vegetariánskou verzi klasického tataráku. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 25 min příprava
10 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
54.15 kcal
Protein
1.99 g
Sacharidy
z toho cukr
8.61 g
5.93 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.07 g
0.13 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama