Cuketový tatarák
Cuketový tatarák je skvělá bezmasá alternativa ke klasickému tataráku. Tato lehká a chutná vegetariánská verze kombinuje nastrouhanou cuketu, mrkev a ořechy s výraznou chutí česneku, hořčice a worcesterové omáčky. Hodí se jako zdravý předkrm nebo lehké občerstvení, které můžete podávat na opečeném pečivu.
Reklama
Postup přípravy
1.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli do sklovata.
2.
Přidáme nastrouhanou a vyždímanou cuketu, osmahneme ji, dokud nepustí vodu a lehce nezměkne. Poté necháme směs vychladnout.
3.
Do vychladlé cuketové směsi přidáme nastrouhanou mrkev, kečup, hořčici, česnek, mleté ořechy a worcester omáčku.
4.
Ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou podle chuti. Vše dobře promícháme a necháme chvíli odležet v lednici, aby se chutě propojily.
5.
Podáváme na topinkách nebo s pečivem jako vegetariánskou verzi klasického tataráku. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
25 min příprava 10 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
54.15 kcal |
Protein |
1.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.61 g
5.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.07 g
0.13 g
|
Reklama
Reklama