Ihned měkké medové perníčky
- Přidat foto
-
Reklama
Perníčky se dají péct a jíst nejen na Vánoce. Recept na medové perníčky je hotový za pár minut, jen je potřeba pak těsto nechat chvilku v lednici ztuhnout. Perníčky jsou okamžitě měkké. Vyzkoušejte a uvidíte sami.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do mísy si připravte mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a holandské kakao a vše promíchejte.
2.
V kastrůlku si rozehřejte máslo a smíchejte s medem.
3.
Poté do sypké směsi přidejte připravené máslo s medem a vejce a promíchejte a do těsta.
4.
Těsto se hodně lepí, proto je potřeba pracovat při hnětení ještě s moukou.
5.
Hotové těsto nechte cca 2 hod nebo i déle uležet v lednici.
6.
Tuhé těsto rozkrojte na 2 díly, první díl rozválejte a vykrájejte libovolné tvary.
7.
Troubu rozehřejte na 170 °C a pečte cca 10 min. Podle typu trouby. U nás pečeme 9 min.
8.
Poté nechte vychladnout, dozdobte bílou čokoládou nebo citronovou polevou a můžete rovnou podávat k čaji nebo kakau.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
330.18 kcal |
Protein |
6.10 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
54.01 g
20.02 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.56 g
5.57 g
|
Reklama
Reklama