Ihned měkké medové perníčky

Perníčky se dají péct a jíst nejen na Vánoce. Recept na medové perníčky je hotový za pár minut, jen je potřeba pak těsto nechat chvilku v lednici ztuhnout. Perníčky jsou okamžitě měkké. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mísy si připravte mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a holandské kakao a vše promíchejte.
2.
V kastrůlku si rozehřejte máslo a smíchejte s medem.
3.
Poté do sypké směsi přidejte připravené máslo s medem a vejce a promíchejte a do těsta.
4.
Těsto se hodně lepí, proto je potřeba pracovat při hnětení ještě s moukou.
5.
Hotové těsto nechte cca 2 hod nebo i déle uležet v lednici.
6.
Tuhé těsto rozkrojte na 2 díly, první díl rozválejte a vykrájejte libovolné tvary.
7.
Troubu rozehřejte na 170 °C a pečte cca 10 min. Podle typu trouby. U nás pečeme 9 min.
8.
Poté nechte vychladnout, dozdobte bílou čokoládou nebo citronovou polevou a můžete rovnou podávat k čaji nebo kakau.

Od: Marie, 16.12.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
330.18 kcal
Protein
6.10 g
Sacharidy
z toho cukr
54.01 g
20.02 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.56 g
5.57 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama