Špaldové celozrnné perníčky
- Přidat foto
-
Reklama
Zdravější varianta klasických perníčků, na chuť jsou výborné, ale chce je nechat uležet. Po upečení jsou tvrdší, ale dobře zabalené vám do vánoc změknou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do mísy vsypeme mouku, cukr, sodu, vejce, tekutý med, rozpuštěné máslo, kakao, perníkové koření a promícháme vařečkou.
2.
Těsto si přendáme na vál a rukama uhněteme. Pokud je těsto tuhé přilijeme mléko. Těsto musí být hladké. Potom ho zabalíme do sáčku a dáme na hodinu do lednice.
3.
Po odležení na pomoučeném vále vyválíme tenký plát a vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky pečeme při teplotě 180 stupňů do zlatova.
4.
Před pečením můžeme posypat cukrovými ozdobami nebo po upečení a vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
2 hod příprava 20 min vaření 2 hod 20 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
141.82 kcal |
Protein |
3.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.66 g
9.73 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.62 g
2.05 g
|
Reklama
Reklama