Perníčky polévané čokoládou
- Přidat foto
-
Reklama
Tradiční vánoční perníčky jsou oblíbenou dobrotou, méně oblíbené je jejich zdobení. Vyzkoušejte polévání čokoládou. Perníčky budou výborné a ozdobené za pár chvil. Pokud perníčky správně upečete, budou po upečení hned měkké. Perníčky se pečou méně než 10 minut, jakmile na plechu nabydou (nafouknou se) stačí 2 minuty a hned vyndávejte perníčky z trouby. Spodní strana perníčku musí zůstat světlá.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse smícháme med se změklým máslem, cukrem a perníkovým kořením. Měla by nám vzniknout hustá kaše. Po kuse zapracujeme vejce.
2.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi. Nakonec dopracujeme v ruce. Množství mouky regulujte, aby těsto nelepilo. Záleží na kvalitě másla, medu i velikosti vajec.
3.
Těsto se hněte ručně na vále, stále zabalujte a znovu stlačujte. Jakmile máte kompaktní a nelepivou hmotu, uložte jej do sáčku do lednice do druhého dne.
4.
Před vykrajováním nechejte hodinu na kuchyňské lince. Oddělte díl a na pomoučeném vále vytvarujte kruh o výšce asi 2 mm.
5.
Vykrajujte perníčky a skládejte na sádlem vymazaný plech nebo plech s pečícím papírem.
6.
Můžete potřít rozšlehaným vejcem, ale není to nutné. Pečte na 200 °C asi 7 až 10 minut.
7.
Hotové nechejte vychládnout a polévejte rozehřátou čokoládou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 3 hod celkem |
Množství: | 100 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
114.39 kcal |
Protein |
1.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.86 g
9.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
2.80 g
1.57 g
|
Reklama
Reklama