Slepované perníčky
- Přidat foto
-
Reklama
Ty nejlepší recepty vznikají většinou náhodou či omylem. A tak tomu bylo i u těchto perníčků, které měly být klasicky jen nazdobené sněhovou polevou, ale díky neustále se ucpávající zdobičce a nedostatku trpělivosti, jsem se rozhodla vzít 2 perníčky, slepit je k sobě marmeládou a nazdobit čokoládou a cukrovým sypáním.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na slepení
Na zdobení
Postup přípravy
1.
Všechny ingredience na těsto ručně zpracujeme do těsta, které necháme přes noc uležet v lednici. Těsto může být trochu lepivé - po uležení se s ním ale bude pracovat dobře.
2.
Na druhý den si těsto po částech vyválíme na cca 3-4 mm vysoký plát a vykrajujeme libovolné tvary (ideálně kolečka, hvězdičky, srdíčka, vločky, stromečky - zkrátka takové aby šly slepovat k sobě).
3.
Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 150°C asi 20 minut - záleží na síle trouby, takže raději často kontrolujeme.
4.
Vychladlé perníčky slepujeme k sobě libovolnou marmeládou.
5.
Když máme všechny perníčky poslepované, přichází čas na čokoládu. Můžeme klidně zase pár dní počkat, záleží na vašich časových možnostech či náladě. :-)
6.
Čokoládu na vaření si roztopíme ve vodní lázní a pomocí lžičky pak cákáme na perníčky, které máme vyskládané např. na plechu. Pozor, aby nebyly perníčky moc natlačené na sobě - čokoláda by pak zatuhla a museli byste od sebe perníčky odlamovat, což samozřejmě chuti neubere, ale nevypadá to už tak hezky.
7.
Na závěr - na ještě nezatuhlou čokoládu, nasypeme libovolné množství libovolného cukrového posypu na dozdobení. Perníčky jsou díky marmeládě vždy měkké.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | |
Množství: | 100 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
73.84 kcal |
Protein |
1.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.80 g
5.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
2.22 g
1.24 g
|
Reklama
Reklama