Karbanátky z kotrče
- Přidat foto
-
Reklama
Kotrč je skvělá houba na dělání karbanátků. Má lahodnou chuť a díky jeho konzistenci se nám karbanátky budou dobře tvarovat. Podávat můžeme s bramborovou kaší, dýňovým pyré nebo chlebem a okurkou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na pánvi si vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu společně s kostičkami cibule.
2.
Přidáme dobře omytý nasekaný kotrč. Vše společně opečeme. Zhruba 5-10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, tymián, promícháme a odstavíme z plotny.
3.
Rohlík si nakrájíme na kousky a polijeme mlékem, aby se dobře rozmočil.
4.
Vychladlou směs z pánve promícháme s namočeným rohlíkem, přidáme vejce a mouku.
5.
Ze vzniklé hmoty si tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a klademe do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.
6.
Usmažené karbanátky můžeme podávat s bramborovou kaší, čerstvou zeleninou a posypat nasekanou jarní cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 25 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
469.78 kcal |
Protein |
13.66 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.55 g
2.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.30 g
5.20 g
|
Reklama
Reklama