Borůvkový koláč
- Přidat foto
-
Reklama
Tento ovocný koláč je ideální volbou pro milovníky borůvek! Těsto je lehké a nadýchané díky vyšlehanému sněhu z bílků, a borůvky, které jsou v něm hojně zastoupeny, dodávají sladkou a svěží chuť. Koláč je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí k odpolední kávě nebo jako lehký dezert. Vyzkoušejte ho s jakýmkoliv sezónním ovocem, ale s borůvkami je prostě nepřekonatelný!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Necháme stranou.
2.
Ve velké míse vyšleháme žloutky s cukrem, dokud nezískají světlou a nadýchanou konzistenci (cca 10 minut).
3.
K žloutkové směsi přidáme olej, mouku, prášek do pečiva, mléko a vodu. Vše důkladně prošleháme, dokud nezískáme hladké těsto.
4.
Opatrně a pomalu vmícháme vyšlehaný sníh z bílků do těsta, aby zůstalo nadýchané.
5.
Kulatou formu vyložíme pečicím papírem. Pokud nemáte pečicí papír, můžete formu vymazat máslem nebo olejem a vysypat moukou nebo strouhankou.
6.
Nalijeme připravené těsto do formy a na vrch rovnoměrně rozložíme borůvky (nebo jiné ovoce podle chuti).
7.
Koláč pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu přibližně 40 minut. Doba pečení se může lišit podle typu trouby, proto vyzkoušejte špejlí: pokud se těsto nelepí, je hotovo.
8.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
249.34 kcal |
Protein |
4.68 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.52 g
8.55 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.69 g
2.05 g
|
Reklama
Reklama