Buřtguláš

Buřtguláš je oblíbené české jídlo, které spojuje jednoduchost a skvělou chuť. Je to vydatný pokrm, ideální pro chladnější dny, kdy si chcete pochutnat na něčem teplém a sytém. Tento recept je snadný na přípravu, což z něj činí perfektní volbu pro časově nenáročnou rodinnou večeři.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na sádle osmahneme cibuli dozlatova.
2.
Přidáme nakrájené špekáčky a necháme je lehce orestovat, aby se z nich uvolnila chuť a vůně.
3.
Přidáme papriku a česnek a krátce orestujeme (pozor, aby paprika nezhořkla).
4.
Vmícháme rajčatový protlak a necháme krátce provařit.
5.
Přidáme brambory a zalijeme je vývarem nebo vodou tak, aby byly téměř ponořené.
6.
Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
7.
Vaříme na mírném ohni přibližně 20–25 minut, dokud brambory nezměknou.
8.
Mouku rozmícháme ve studené vodě (asi 100 ml), aby nevznikly hrudky, a poté směs pomalu přiléváme do guláše, stále mícháme.
9.
Necháme ještě 5 minut povařit, aby se guláš zahustil a chutě spojily.
10.
Buřtguláš podáváme samotný nebo s pečivem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 21.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
30 min vaření
55 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
542.11 kcal
Protein
17.30 g
Sacharidy
z toho cukr
33.77 g
5.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
36.16 g
12.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama