Buřtguláš
- Přidat foto
-
Reklama
Buřtguláš je oblíbené české jídlo, které spojuje jednoduchost a skvělou chuť. Je to vydatný pokrm, ideální pro chladnější dny, kdy si chcete pochutnat na něčem teplém a sytém. Tento recept je snadný na přípravu, což z něj činí perfektní volbu pro časově nenáročnou rodinnou večeři.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na sádle osmahneme cibuli dozlatova.
2.
Přidáme nakrájené špekáčky a necháme je lehce orestovat, aby se z nich uvolnila chuť a vůně.
3.
Přidáme papriku a česnek a krátce orestujeme (pozor, aby paprika nezhořkla).
4.
Vmícháme rajčatový protlak a necháme krátce provařit.
5.
Přidáme brambory a zalijeme je vývarem nebo vodou tak, aby byly téměř ponořené.
6.
Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
7.
Vaříme na mírném ohni přibližně 20–25 minut, dokud brambory nezměknou.
8.
Mouku rozmícháme ve studené vodě (asi 100 ml), aby nevznikly hrudky, a poté směs pomalu přiléváme do guláše, stále mícháme.
9.
Necháme ještě 5 minut povařit, aby se guláš zahustil a chutě spojily.
10.
Buřtguláš podáváme samotný nebo s pečivem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 30 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
542.11 kcal |
Protein |
17.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
33.77 g
5.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
36.16 g
12.14 g
|
Reklama
Reklama