Buřt-guláš se zakysanou smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Taky vám nevyšlo počasí, když jste vyrazili s dětmi do přírody opékat? Ze špekáčků můžete připravit spoustu dobrot i bez ohně. Třeba buřt-guláš.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, orestujeme cibulku a brambory. Okořeníme polovinou množství koření. Kmín přidáme všechen.
2.
Podlijeme vodou do 2/3. Do směsi přidáme prolisovaný česnek a dusíme asi 15 minut.
3.
Špekáčky nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme špekáčky a okořeníme zbývajícím množstvím koření. Zprudka restujeme asi 5 minut, stále mícháme.
4.
Až jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim orestované špekáčky i s výpekem z pánve. Promícháme a společně vaříme asi 10 minut.
5.
Vypneme. Do zakysané smetany přidáme hladkou mouku, prošleháme a vmícháme do guláše.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
479.69 kcal |
Protein |
11.23 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.58 g
5.57 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.19 g
10.64 g
|
Reklama
Reklama