Segedínský guláš
- Přidat foto
-
Reklama
Mám ráda citát z filmu, kdy Zdena Hadrbolcová říká, že když nemá k obědu knedlík, tak má ve dvě hodiny hlad. Česká klasika, houskový knedlík, na náš stůl určitě patří. Třeba se segedínským gulášem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli nakrájím na drobné kostičky a dám do hrnce na 2 lžíce rozehřátého sádla. Vepřové maso nakrájím na kostky a dám orestovat na cibuli. Posypu 1 lžící papriky, posolím a opepřím, přidám drcený kmín. Orestuji z obou stran a do dvou třetin zaliji vodou. Dusím alespoň jednu hodinu.
2.
Až je maso měkké, připravím si vedle v hrnci zásmažku. Rozehřeji 2 lžíce sádla, přidám mouku. Až přestane pěnit, zaliji trochou vody a umíchám hustou kaši. Do té přeliji hotové maso i s cibulí, vařím na mírném ohni.
3.
Přidám kysané zelí a lžíci papriky. Krátce povařím, zelí bude hned měkké. Vypnu a vmíchám zakysanou smetanu. Ochutnám a případně dosolím. Některé značky kysaného zelí dosolit nepotřebují. K segedínskému guláši nesmí houskový knedlík chybět!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 32 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
559.25 kcal |
Protein |
20.25 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.25 g
7.26 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
44.07 g
17.91 g
|
Reklama
Reklama