Guláš se zeleninou bez mouky
- Přidat foto
-
Reklama
Tradiční guláš je klasikou, toto je odlehčená verze bez mouky a se spoustou zeleniny. Je vynikající. S chlebem, cibulí a zlatavým mokem vám nebude nic chybět.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli a maso nakrájíme na kostičky. Do velkého hrnce dáme cibuli na olej a máslo. Chvíli restujeme a přidáme maso. Necháme asi 10 minut restovat. Občas promícháme.
2.
Ve vedlejším hrnci rozvaříme vodu s bujónem.
3.
Maso okořeníme paprikou, pepřem, solí a kmínem. Promícháme. Do 2/3 zalijeme vývarem. Dusíme 2 hodiny. Vždy po půl hodině přiléváme vývar.
4.
Po 2 hodinách dolejeme zbývající vývar, přidáme prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou papriku a na dílky nakrájená rajčata. Promícháme.
5.
Přidáme najemno nastrouhanou bramboru. Vymačkáme z ní tekutinu. Brambora guláš zahustí, necháme probublávat, dokud se brambory nerozvaří. Nakonec přidáme chilli.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 2 hod 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 28 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
272.61 kcal |
Protein |
16.65 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.83 g
5.11 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.45 g
7.68 g
|
Reklama
Reklama