Guláš z tlakového hrnce
- Přidat foto
-
Reklama
O guláši se říká, že je to náročné jídlo na přípravu a že v kuchyni strávíte půl dne. To určitě neplatí, pokud si pomůžete tlakovým hrncem. Maso na guláš bude měkké do 50 minut. Samozřejmě záleží na konkrétním druhu hovězího, ale i tak by se příprava neměla protáhnout na víc než hodinu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Předem si připravte hovězí vývar, nejrychlejší je rozvařit bujón.
2.
Nakrájejte cibuli na drobné kousky, maso na kostičky. Rozehřejte tlakový hrnec, přidejte sádlo a začněte restovat cibuli, po chvíli zasypejte sladkou paprikou, můžete jí přidat i více.
3.
Po zhnědnutí směsi dejte orestovat hovězí kostky, přidejte kmín, sůl, majoránku, pepř, chilli a prolisovaný česnek. Promíchejte, chvíli restujte.
4.
Zalejte vývarem a přidejte dva najemno nastrouhané brambory. Dejte pod tlak na 50 minut. Na konec vaření můžete znovu dochutit česnekem, majoránkou, paprikou a pepřem.
5.
Brambor vývar hezky zahustí a další zahušťování většinou není třeba.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 35 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
300.50 kcal |
Protein |
30.60 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.16 g
2.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.14 g
8.06 g
|
Reklama
Reklama