Guláš z tlakového hrnce

O guláši se říká, že je to náročné jídlo na přípravu a že v kuchyni strávíte půl dne. To určitě neplatí, pokud si pomůžete tlakovým hrncem. Maso na guláš bude měkké do 50 minut. Samozřejmě záleží na konkrétním druhu hovězího, ale i tak by se příprava neměla protáhnout na víc než hodinu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předem si připravte hovězí vývar, nejrychlejší je rozvařit bujón.
2.
Nakrájejte cibuli na drobné kousky, maso na kostičky. Rozehřejte tlakový hrnec, přidejte sádlo a začněte restovat cibuli, po chvíli zasypejte sladkou paprikou, můžete jí přidat i více.
3.
Po zhnědnutí směsi dejte orestovat hovězí kostky, přidejte kmín, sůl, majoránku, pepř, chilli a prolisovaný česnek. Promíchejte, chvíli restujte.
4.
Zalejte vývarem a přidejte dva najemno nastrouhané brambory. Dejte pod tlak na 50 minut. Na konec vaření můžete znovu dochutit česnekem, majoránkou, paprikou a pepřem.
5.
Brambor vývar hezky zahustí a další zahušťování většinou není třeba.

Od: Ráďa 78, 4.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 35 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
300.50 kcal
Protein
30.60 g
Sacharidy
z toho cukr
13.16 g
2.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.14 g
8.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama