Vepřový guláš s těstovinami

Tento vepřový guláš je sytý a chutný pokrm, tradiční pro nás čechy. Je to skvělá volba výtečného oběda nebo večeře, která potěší celou rodinu. Navíc chutná skvěle i uleželý.

Reklama

Ingredience

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na pánvi rozehřejeme olej a sádlo. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme do zlatova. Přidáme česnek a krátce osmahneme.
2.
Přidáme kostky vepřového masa a opékáme je ze všech stran, dokud se nezatáhnou a nezískají hezkou barvu.
3.
Přidáme nakrájenou kapii, rajský protlak, kečup, sladkou papriku a gulášové koření. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo.
4.
Podlijeme vodou (asi 500 ml), přidáme rozdrobený masox a majoránku. Přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a necháme pomalu dusit pod pokličkou asi 1–1,5 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Občas promícháme a podle potřeby přidáváme vodu.
5.
V malé misce smícháme polohrubou mouku s trochou vody, aby vznikla hladká kaše. Přidáme ji do guláše a dobře promícháme. Necháme ještě pár minut povařit, aby se mouka propojila s omáčkou.
6.
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a podáváme s gulášem.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
803.91 kcal
Protein
44.48 g
Sacharidy
z toho cukr
107.34 g
6.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.31 g
4.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama