Vepřový guláš s těstovinami
- Přidat foto
-
Reklama
Tento vepřový guláš je sytý a chutný pokrm, tradiční pro nás čechy. Je to skvělá volba výtečného oběda nebo večeře, která potěší celou rodinu. Navíc chutná skvěle i uleželý.
Reklama
Ingredience
Příloha
Postup přípravy
1.
Na pánvi rozehřejeme olej a sádlo. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme do zlatova. Přidáme česnek a krátce osmahneme.
2.
Přidáme kostky vepřového masa a opékáme je ze všech stran, dokud se nezatáhnou a nezískají hezkou barvu.
3.
Přidáme nakrájenou kapii, rajský protlak, kečup, sladkou papriku a gulášové koření. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo.
4.
Podlijeme vodou (asi 500 ml), přidáme rozdrobený masox a majoránku. Přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a necháme pomalu dusit pod pokličkou asi 1–1,5 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Občas promícháme a podle potřeby přidáváme vodu.
5.
V malé misce smícháme polohrubou mouku s trochou vody, aby vznikla hladká kaše. Přidáme ji do guláše a dobře promícháme. Necháme ještě pár minut povařit, aby se mouka propojila s omáčkou.
6.
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a podáváme s gulášem.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod 30 min vaření 1 hod 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
803.91 kcal |
Protein |
44.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
107.34 g
6.60 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.31 g
4.06 g
|
Reklama
Reklama