Krůtí guláš
- Přidat foto
-
Reklama
Krůtí guláš je lehčí varianta klasického guláše, ideální pro milovníky chutných a sytých jídel. Kombinace jemného krůtího masa, voňavého pórku a výrazného koření dodává pokrmu skvělou chuť. Podávaný s knedlíky či těstovinami tvoří tento guláš výborný oběd nebo večeři pro celou rodinu.
Reklama
Ingredience
Příloha
Postup přípravy
1.
Připravíme si pórek, který nakrájíme na kolečka.
2.
Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a přidáme nakrájený pórek. Smažíme, dokud nezměkne.
3.
Přidáme nakrájené krůtí maso na kostky a opečeme ze všech stran, dokud nezhnědne.
4.
Přidáme nasekaný česnek a krátce osmažíme.
5.
Přidáme koření na guláš, rajčatový protlak, mletý kmín, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.
6.
Zalijeme vodou nebo vývarem a přivedeme k varu.
7.
Snížíme teplotu a necháme guláš pomalu vařit asi 30–40 minut, dokud maso nezměkne.
8.
Pokud je guláš příliš řídký, můžeme ho zahustit polohrubou moukou smíchanou s trochou vody, kterou postupně přidáváme, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
9.
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
10.
Guláš podáváme s knedlíkem či těstovinami. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 25 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
710.75 kcal |
Protein |
46.60 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
87.46 g
7.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.79 g
6.05 g
|
Reklama
Reklama