Krůtí guláš

Krůtí guláš je lehčí varianta klasického guláše, ideální pro milovníky chutných a sytých jídel. Kombinace jemného krůtího masa, voňavého pórku a výrazného koření dodává pokrmu skvělou chuť. Podávaný s knedlíky či těstovinami tvoří tento guláš výborný oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Reklama

Ingredience

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si pórek, který nakrájíme na kolečka.
2.
Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a přidáme nakrájený pórek. Smažíme, dokud nezměkne.
3.
Přidáme nakrájené krůtí maso na kostky a opečeme ze všech stran, dokud nezhnědne.
4.
Přidáme nasekaný česnek a krátce osmažíme.
5.
Přidáme koření na guláš, rajčatový protlak, mletý kmín, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.
6.
Zalijeme vodou nebo vývarem a přivedeme k varu.
7.
Snížíme teplotu a necháme guláš pomalu vařit asi 30–40 minut, dokud maso nezměkne.
8.
Pokud je guláš příliš řídký, můžeme ho zahustit polohrubou moukou smíchanou s trochou vody, kterou postupně přidáváme, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
9.
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
10.
Guláš podáváme s knedlíkem či těstovinami. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 6.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
710.75 kcal
Protein
46.60 g
Sacharidy
z toho cukr
87.46 g
7.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.79 g
6.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama