Segedínský guláš z dančího masa

Segedínský guláš z dančího masa je delikatesa, která kombinuje jemnost dančího masa s tradičními chutěmi a vůněmi, které charakterizují tento oblíbený pokrm. Tento recept je ideální pro milovníky zvěřiny a bude skvělým hitem na rodinných večeřích nebo při slavnostních příležitostech.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hlubokém hrnci nebo v kastrolu rozehřejeme sádlo nebo olej a přidáme nakrájenou cibuli. Restujeme, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
2.
Přidáme nakrájené dančí maso a orestujeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo a získalo zlatavou barvu.
3.
Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, kmín, bobkový list a nové koření. Promícháme a chvíli restujeme, aby se koření uvolnilo.
4.
Do hrnce přidáme kysané zelí. Přilijeme vodu (tak, aby bylo maso a zelí ponořené) a přivedeme k varu.
5.
Snížíme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké. Občas promícháme a podle potřeby přidáme trochu vody.
6.
Po uvaření přilijeme smetanu a dobře promícháme. Pokud je potřeba, dochutíme solí, pepřem a octem.
7.
Podáváme horké, posypané čerstvou petrželkou. Skvěle se hodí s knedlíky nebo chlebem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
375.84 kcal
Protein
46.97 g
Sacharidy
z toho cukr
8.87 g
6.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.57 g
7.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama