Segedínský guláš z dančího masa
- Přidat foto
-
Reklama
Segedínský guláš z dančího masa je delikatesa, která kombinuje jemnost dančího masa s tradičními chutěmi a vůněmi, které charakterizují tento oblíbený pokrm. Tento recept je ideální pro milovníky zvěřiny a bude skvělým hitem na rodinných večeřích nebo při slavnostních příležitostech.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hlubokém hrnci nebo v kastrolu rozehřejeme sádlo nebo olej a přidáme nakrájenou cibuli. Restujeme, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
2.
Přidáme nakrájené dančí maso a orestujeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo a získalo zlatavou barvu.
3.
Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, kmín, bobkový list a nové koření. Promícháme a chvíli restujeme, aby se koření uvolnilo.
4.
Do hrnce přidáme kysané zelí. Přilijeme vodu (tak, aby bylo maso a zelí ponořené) a přivedeme k varu.
5.
Snížíme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké. Občas promícháme a podle potřeby přidáme trochu vody.
6.
Po uvaření přilijeme smetanu a dobře promícháme. Pokud je potřeba, dochutíme solí, pepřem a octem.
7.
Podáváme horké, posypané čerstvou petrželkou. Skvěle se hodí s knedlíky nebo chlebem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod 30 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
375.84 kcal |
Protein |
46.97 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.87 g
6.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.57 g
7.71 g
|
Reklama
Reklama