Guláš z černého piva
- Přidat foto
-
Reklama
Další inspirace od mé milované maminky. Dělávala buřty na pivě a ta vůně byla dokonalá. Tak proč pivo nevyužít k jiným účelům, jako třeba k dokonalému guláši?
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Guláš si připravuji den dopředu, aby měl intenzivnější chuť, ale lze uvařit i hned. Uvaříme si sójové plátky nudličky tak, že 1,5 l vody nalijeme do hrnce, přidáme zeleninový bujóny, sójovou omáčku, 1 dl piva (zbytek piva vypiji, pokud to máte jako já, budete potřebovat piva dvě 🙂 ) a koření na guláš, 1 cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek.
2.
Jakmile začne voda vařit, vhodíme do vody sójové plátky a vaříme 20 minut, poté je v nálevu necháme vychladnout (pokud si připravujeme den předem).
3.
Poté vychladlé nudličky vyndáme a nakrájíme ještě na menší kousky.
4.
Druhý den takto připravený guláš postavíme na kamna, zapneme plamen, přidáme další litr vody a decku piva, zbylé koření, a ještě jednu cibulku nakrájenou na kostičky a necháme vařit.
5.
Mezitím postavíme vody s olejem na těstoviny.
6.
Když se budou těstoviny blížit k ideální měkkosti, připravíme si v malé pánvičce jíšku. Záleží jako moc chceme guláš hustý. Já použila tak 8 lžic oleje a 6 lžic polohrubé mouky.
7.
Jíšku opatrně vmícháme do guláše, aby se nám nedělali hrudky. Ještě necháme chvíli vařit, než scedíme těstoviny.
8.
Nakonec už jen podáváme ozdobené pórkem, nebo další cibulí a s kolínky, vřetýnky, nebo obyčejným chlebem.
9.
Tip: Chleba nebo kolínka jako příloha, pórek a další cibule na ozdobu.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
87.39 kcal |
Protein |
8.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.84 g
3.61 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.69 g
0.08 g
|
Reklama
Reklama