Václavkový guláš, knedlík
- Přidat foto
-
Reklama
Václavkový guláš je oblíbený snad u všech houbařů. Jediné, na co si musíme dávat pozor je, abychom houby dobře povařili. Václavky jsou hůře stravitelné a při nedostatečné tepelné úpravě by nám mohly způsobit zažívací potíže.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Václavky si očistíme vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Poté slijeme vodu a propláchneme.
2.
V hrnci si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme.
3.
Zaprášíme paprikou, kmínem a přidáme houby. Znova restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme na kousky nakrájené rajče. Necháme provařit zhruba 20 minut.
4.
Mouku si rozkvedláme s vodou, aby nám vzniklo hladké těstíčko, vlijeme do vroucího guláše. Provaříme dalších 10 minut.
5.
Guláš odstavíme z plotny, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku. Vmícháme nasekanou petrželku.
6.
Můžeme podávat s houskovým knedlíkem, nebo s čerstvým pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
359.10 kcal |
Protein |
8.33 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.52 g
6.37 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.67 g
14.89 g
|
Reklama
Reklama