Losos s chřestem a holandskou omáčkou

Tento lehký pokrm je ideální volbou pro každého, kdo si chce pochutnat na zdravé, přitom vynikající kombinaci pečeného lososa, čerstvého chřestu a jemné holandské omáčky. Skvěle se hodí pro oběd nebo večeři, kdy chcete servírovat něco chutného a výživného.

Reklama

Ingredience

Na omáčku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Lososa omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací misky vyložené pečicím papírem, kůží dolů. Osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, hořčičným semínkem a citronovou kůrou, a zakápneme olivovým olejem.
2.
Lososa lehce podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 15 minut.
3.
Mezitím omyjeme chřest, odřízneme ztvrdlé konce a stonky rozpůlíme. Chřest uvaříme ve vodě do měkka, přičemž se snažíme zachovat jeho svěží zelenou barvu. Dáme stranou, aby nevychladl.
4.
V kovové misce smícháme žloutky, chřestový vývar (nebo vodu), hořčici, sůl a pepř.
5.
Misku umístíme do vodní lázně a zahříváme pomalu, dokud směs nezačne houstnout. Důležité je, aby se žloutky nesrazily – pokud by to hrozilo, misku okamžitě sundáme z horké vody.
6.
Jakmile omáčka začne houstnout, přidáváme po malých kouscích máslo a vždy čekáme, než se rozpustí, než přidáme další. Na závěr dochutíme solí a limetkovou šťávou.
7.
Lososa servírujeme s chřestem a přelijeme holandskou omáčkou. Ihned podáváme, protože omáčka neudrží teplotu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 11.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 59 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
632.04 kcal
Protein
36.03 g
Sacharidy
z toho cukr
7.47 g
4.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
49.84 g
22.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama