Cuketový krém s parmazánem
- Přidat foto
-
Reklama
Cuketový krém s parmazánem je lehká, jemná polévka, která spojuje svěží chuť cukety se smetanovou hebkostí. Je to ideální pokrm pro milovníky zeleninových krémů, skvělý jako předkrm nebo lehká večeře.
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Cuketu omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na menší kousky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a orestujeme do změknutí. Přidáme cuketu a bramboru, krátce orestujeme.
3.
Zeleninu zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a případně přidáme muškátový oříšek. Vaříme na mírném ohni přibližně 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
4.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu, dobře promícháme a ještě krátce prohřejeme.
5.
Cuketový krém podáváme horký, ozdobený krutonky a posypaný strouhaným parmazánem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
287.74 kcal |
Protein |
6.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.66 g
6.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.35 g
7.74 g
|
Reklama
Reklama