Tipy a triky
Zbyly vám z pečení cukroví bílky? Poradíme, co s nimi
Do nejednoho těsta na vánoční cukroví se používají pouze žloutky. Není proto divu, že nejedné hospodyňce zůstane po svátcích v lednici větší množství bílků. Ale naštěstí se hodí do spousty sladkých i slaných receptů. A snadno je můžete i zamrazit!
Avokádo: Poznejte, kdy je v dokonalé kondici a zabraňte zhnědnutí
Sníst celé nebo zbytek vyhodit? Ne vždy se v receptu používá celé avokádo. Ale co se zbývající částí, která po nakrojení velice brzy zhnědne? Prozradíme, jak se dá zhnědnutí avokáda oddálit, a jak prodloužit jeho životnost.
Vánoční radosti z kuchyně: Tipy na kreativní dárky, kterými potěšíte své blízké
Vánoce jsou obdobím radosti, lásky a sdílení. Co kdybyste letos udělali něco zvláštního a připravili osobní vánoční dárky přímo z kuchyně? Nejenže to bude originální gesto, ale i lahodné překvapení pro vaše blízké. Zde je pár nápadů na vánoční dárky, které můžete snadno připravit ve své vlastní kuchyni.
Vánoční pečení s dětmi
Vánoce jsou ideálním časem na vytváření nezapomenutelných rodinných tradic, a jednou z nejoblíbenějších aktivit je společné pečení vánočních dobrot. Přivádět děti do kuchyně není jen zábavné, ale také tak vznikají nezapomenutelné chvíle plné radosti a kreativity. Zde máte několik tipů, jak udělat z vánočního pečení s dětmi skvělý a bezproblémový zážitek.
Krutony: Nepodstatná drobnost, nebo pomyslná třešnička na dortu?
Zbytky chleba snadno proměníte v lahodné a křupavé krutony, které dodají šmrnc nejenom polévkám. A můžete je udělat na tisíce způsobů: velké, drobné, pikantní, máslové nebo třeba s čerstvými bylinkami.