Tipy a triky
Nemusí to být jen kečup: Jak zpracovat úrodu rajčat
S blížícím se podzimem nastal nejvyšší čas otrhat poslední rajčatovou nadílku, která ještě zdobí keříky. Po sklizni ale nevydrží rajčata v perfektní kondici příliš dlouho. Jestliže je nestihnete sníst všechny, můžete je nasušit, proměnit v lahodnou omáčku nebo dokonce džem.
Dobroty z krabičky: Hravé, zdravé i chutné svačiny do školy
Se začátkem školního roku přibyl úkol i rodičům, a to chystání školních svačin. Zatímco starší děti se už dost možná zvládnou obstarat samy, těm mladším je třeba svačinu do školy nachystat. Ideálně takovou, která neskončí v koši, dobře zasytí a dodá vitamíny i energii.
Pikniková dobrodružství: Skvělé recepty pro výlety do přírody
Poslední teplé dny nás lákají ven do přírody, kde můžeme zažít nezapomenutelná pikniková dobrodružství. Na piknik nepotřebujeme žádné drahé vybavení. Naprosto nám postačí pikniková deka odolná proti vlhkosti – můžeme si díky ní vychutnat snídani v trávě za přítomnosti ranní rosy. Obejdeme se i bez piknikového koše – bude nám stačit větší proutěný košík, vybavený nádobím a příbory. Užitečným pomocníkem nám budou také chladicí tašky dostupné v každém supermarketu.
Ocet: Tajný pomocník pro lepší chuť, zdraví a úklid domácnosti
Ocitnutí se v kuchyni může být pro mnoho lidí zdrojem stresu a nedostatečného sebevědomí. Často však stačí jednoduchý trik, kterým je přidání octu do vašich jídel. Ocitli jste se někdy v situaci, kdy jste vařili jídlo, které nebylo úplně podle vašich představ a chtěli jste mu dodat něco navíc? Ocet může být tím kouzelným prvkem, který dokáže vašemu jídlu dodat chuť a zlepšit jeho stravitelnost.
Mistrovská technika: Tipy a triky od profesionálních kuchařů
Když vkročíte do kuchyně profesionálního kuchaře, okamžitě vás obklopí závan vůní a atmosféra plná úžasné energie. Za každým mistrovským pokrmem stojí nejen kvalitní suroviny, ale také technika a zkušenosti, které kuchaři získali během let. V tomto článku si ukážeme některá tajemství kulinářských mistrů, abyste mohli zdokonalit své dovednosti a přinést do své kuchyně špetku profesionality.