Magazín o jídle a zdravém životním stylu

7 důvodů proč jíst pomelo

Pomelo je velké asijské citrusové ovoce, které chutná podobně jako grapefruit, ale je sladší. Obsahuje několik vitamínů, minerálů a antioxidantů, díky nimž se vyplatí zařadit ho do vaší stravy.

25.3.2020

Druhy hovězího masa a tipy, jak ho využít v kuchyni

Hovězí maso je specifické nejen svou výraznou chutí, ale i rozmanitými kulinářskými možnostmi. Víte, jaké druhy hovězího u nás na trhu seženete a do jakého jídla je využít? S naším průvodcem hovězím masem i s tipy na jeho využití v kuchyni, chybu určitě neuděláte.

Kari a jeho 9 benefitů pro vaše zdraví

Kari je směs koření s jasně zlatavou barvou a komplexní chutí. Obvykle je vyrobeno z kurkumy, koriandru, kmínu, pískavice a chilli papriček. Dále může být doplněno o zázvor, černý pepř, hořčičná semínka, kari listy a semena fenyklu. Kari může nabídnout celou řadu zdravotních benefitů díky tomu, že obsahuje mnoho zdravých druhů koření.

16.3.2020

Význam listové zeleniny. Je důležitá a kolik bychom ji měli sníst?

Listová zelenina je poměrně opomíjenou složkou našeho jídelníčku, i když v posledních letech se to možná trochu zlepšuje. Což je pro nás velice dobře, jelikož listová zelenina nabízí nepřeberné množství enzymů, vitamínů, minerálů, chlorofylu, vlákniny a dalších důležitých látek, které se starají jak o fyzickou, tak psychickou stránku našeho těla.

8 potravin, které pozvednou vaši náladu

Když se cítíte špatně, může být lákavé obrátit se na jídlo a zvednout si náladu. Sladká jídla plná prázdných kalorií mají však mnoho negativních účinků. Je lepší si tedy položit otázku, zda vám zdravé jídlo může pomoci zlepšit vaši náladu.

26.2.2020